Hotell Borgholm

I dag är Hotell Borgholm känt för Karin Franssons gastronomi, en vinkällare med vinvärldens högadel och för en inredning som gör ett besök till en njutning även för ögat. Redan vid mitten av 1800-talet drevs ett gästgiveri i den äldre delen av hotellet ut mot Storgatan. Gästgiveriet blev Borgholms Stadshotell som 1972 bytte namn till Hotell Borgholm.

För lite mer än 30 år sedan kom Karin Fransson till Öland på semesterresa och det var början på den utveckling som har gjort Hotell Borgholm till vad det är i dag, den goda smakens hotell. Karin Fransson började på 1980-talet utveckla sin egen matlagning, och hon har sedan utvecklat Hotell Borgholm till ett gastronomins tempel på Öland. Öländska örtkryddor och kreativ matglädje har korsats med internationella influenser och resulterat i något helt eget.

Restaurangen på Hotell Borgholm med köksmästare Karin Fransson i spetsen tilldelades en stjärna i Michelin Nordic Guide i februari 2016.

Källa: Hotell Borgholm (hemsida)

Tillgänglighet: Lättillgängligt

Boka boende på Booking.com
och stöd Allt på Öland

Booking.com

Allt på Öland 2020. Utvecklad av Tegelwebb